21 Mart 2010 Pazar

Aşk Vardır.

Aşk vardır 5 yaşında. Plastik yeşil renkli, haki oyuncak askerler gibidir. 5 yaşında aşk vardır. Haşin çekersin nazlının saçını. Pamuk şekerdir. Patlamış mısırdır. Yada çikolata kaplı aşktır. 5 yaşında aşk vardır.

Aşk vardır 10, bilemedin 12 yaşında. Ya okuldadır yada mahallede… Dedikodular had safhada belki tuttuğun takım renklerindendir tadı. Belki koşturduğun futbol topunun ardındadır. Yada artık cep telefonunun ekran fotoğrafı yada en çok oynadığın playstation oyunudur. Favori şarkılar sadece melodidir. Sözlerin anlamı üzerinde durmaz. Hep abilere yada ablalara özenen aşk vardır.

Aşk vardır 17 yaşında. Ailen senden daha telaşlıdır geleceğin konusunda. Dersane aralarında yada lise paydosunda. Kitaplarını taşıma belkide bir dokunuş yanaklarına. En değerlin şeklindedir aşk. Dünya dönmez. Belki bir biradır yaz tatili akşamlarında. Yaz aşkı başkadır. İzmir’da yada İstanbul’da. Kesin dönüşlerde okula aşk başkadır.

Aşk vardır 20’sinde aşk belki 21’inde. Aşk bedene hak olmuş ve hatta ateş sönmek üzeredir. Aşk biradan rakıya yada şaraba dönmektedir. Finaller vizeler yada amirinin emirleri araya girer. Aşk sözdür ciddiye binmektedir. Muhakkak kışla yatakhaneleri vardır bir noktada. Telefon sıraları, gitmeyen mektuplar gelmeyen mesajlar. Er mektubu görülse de; en büyük tehlike giderken bırakılan gülüşlerin dönüşte bakış olmasıdır. Bu yıllarda aşk ciddiye binmekle her an kopma arasında kalır. Aşk vardır. Şarkı sözleri ağır basar melodilerle. Aşk vardır. İz bırakır.
Aşk 30’larda, ya evlilik olmuştur yada ağır yaralayan sevdadır. Aşk kariyerle rutin arasında ezilen conta olmuştur. Sevgiler serzenişte kalıp banka kredilerine dönmüştür. Aşk 30’larda zor olmuştur. Endişeler etrafı sarmış conta su kaçırmaya başlamıştır. Aşk vardır ama nerededir? Aşk 30’larda konulduğu gönül dosyasında kaybolmuştur. Ya varsayılan olarak yüklenmiş yada gizlenip unutulmuştur. Ama aşk vardır.

Aşk vardır 35 yaşında. Aranır bulunur. Hırpalar. Güneş ufka değer. Mücadele, huzur, gülümseme yalnızlık göz yaşları temsili…. Aşk o gördüğün gözlerde bakar sana içine işler.

Aşk 35’te gelir, vurur, kalır.

Aşk 35’te… Unutulmaz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder